Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 decembrie 2015, 14:47 views 6139
Tîrguri de Crăciun se vor desfășura în toate sectoarele capitalei
08 decembrie 2015, 14:47 views 6139

Tîrguri de Crăciun se vor desfășura în toate sectoarele capitalei

Anul acesta, locuitorii Chișinăului se vor putea bucura din plin de tîrgurile de Crăciun, întrucît ele se vor regăsi în fiecare sector al orașului. Anunțul a fost făcut ieri de viceprimarul Nistor Grozavu la ședința operativă săptămînală a Primăriei, informează NOI.md.

„Vor fi, la sigur, tîrguri de Crăciun în sectoarele capitalei, așa cum a fost de Paști. În ceea ce privește tîrgul tradițional din centrul Chișinăului, o decizie definitivă în acest sens încă nu a fost luată", a afirmat Nistor Grozavu.

Viceprimarul a spus că tîrgul din Centru ar putea fi strămutat în alt loc: fie în partea de nord a Grădinii Publice de lîngă Catedrală, fie pe strada pietonală, fie în alte locații.

Amplasarea patinoarului în Piața Marii Adunări Naționale, de asemenea, se află sub semnul întrebării, din cauza protestatarilor care se află acolo. Autoritățile publice locale vor încerca prin conversații să convingă Platforma „DA" să cedeze Piața pentru perioada sărbătorilor.

„Nu sînt atît de multe locuri în oraș unde să poată fi instalat patinoarul și oamenii să aibă acces liber la el. Dacă totuși protestatarii nu vor răspunde pozitiv la solicitarea noastră, vom încerca să propunem și alte locuri", a conchis Grozavu.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

tirg , Crăciunul , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1199 locuitori

Dereneu este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Dereneu, Bularda și Duma. Satul Dereneu este situat la o distanţă de 28 km de oraşul Călăraşi şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1 199 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.