Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 ianuarie 2016, 15:47 views 6187
Troleibuzele vor fi conectate la wi-fi pînă la sfîrșitul lunii
06 ianuarie 2016, 15:47 views 6187

Troleibuzele vor fi conectate la wi-fi pînă la sfîrșitul lunii

Zeci de troleibuze din Capitală vor fi conectate la wi-fi pînă la sfîrşitul acestei luni. Primăria Chişinău a desemnat compania cîştigătoare, după ce a testat serviciile a trei firme. Astfel, pasagerii vor putea utiliza internet gratuit.

În cadrul primei etape, vor fi conectate la wi-fi 30 de troleibuze. Pînă în iulie, internet va fi şi în alte 200 de vehicule.

"Linia 24, 13, 22, 10, 4 cam aceste rute de bază care sînt cele mai aglomerate, de la ele noi începem. După care se vor extinde pe toate rutele din municipalitate", a declarat şeful Regiei Transport Electric, Gheorghe Morgoci.

Tinerii s-au bucurat de această veste.

"Neavînd ce face dacă drumul e lung, e normal, e o idee bună cred că, vin de la universitate pot să stau pe wi - fi începe a face temele".

"O să fie foarte bine. O să vă folosiţi? - Dap cum, la moment mă folosesc, de ce nudacă va fi gratuit cu plăcere".

Pe de altă parte, unii călători spun că şi-ar dori mai mult confort în troleibuze.

"Consider că în toate troleibuzele trebuie să fie rampe de acces pentru persoanele cu nevoi speciale, ca în ţările europene, acest lucru este mai important."

"Nu văd sensul. Avem internet acasă şi la serviciu. Această dependenţă este catastrofală şi poate fi comparată cu cea de droguri."

Pentru serviciile de internet, Primăria Chişinău nu va plăti nimic. În acelaşi, timp compania care a cîştigat licitaţia va putea plasa publicitate pe paginile web accesate din transportul public.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

troleibuz , Chisinau , internet

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1484
Populația:
910 locuitori

Gangura este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Misovca, Homuteanovca, Gangura și Alexandrovca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Ialoveni și la 49 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 910 oameni. Satul Gangura a fost menționat documentar în anul 1484.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.