Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 martie 2016, 15:53 views 3155
Atenţie, escrocii vă pot lipsi de apometre
10 martie 2016, 15:53 views 3155

Atenţie, escrocii vă pot lipsi de apometre

În ultima perioadă, în mai multe blocuri de locuit din capitală, persoane neidentificate se prezintă la domiciliul consumatorilor, în calitate de colaboratori ai SA „Apă-Canal Chişinău". Potrivit furnizorului, aceştia spun că au scopul de a lua contorul de evidenţă a consumului de apă pentru verificare metrologică. În acest sens, ACC atenţionează că angajaţii întreprinderii nu sunt implicaţi în astfel de acţiuni, transmite IPN.

„Grupul de pseudo-specialişti anunţă locatarii, precum că apometrele instalate în apartament nu au trecut verificarea metrologică în 2015. Speculând cu „prevederile" Legii nr. 303 privind serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare, consumatorii sunt induşi în eroare că începând cu luna ianuarie, plata pentru consumul de apă se va efectua din calculul normei de consum şi toate pierderile de apă vor fi repartizate proporţional tuturor consumatorilor, contoarele cărora nu corespund regulilor de utilizare", informează ACC.

Întreprinderea atenţionează consumatorii, ca pentru a nu deveni victime ale escrocilor, precum şi a nu suporta cheltuieli nejustificate, în caz de e necesară verificarea metrologică a contoarelor, să se adreseze doar specialiştilor în domeniu din cadrul firmelor licenţiate. În toate cazurile, este necesară legitimarea persoanelor, eliberarea bonurilor de plată pentru serviciile acordate etc.

Întreprinderea accentuează faptul că angajaţii ACC nu sunt implicaţi în astfel de acţiuni. De datoria fiecărui consumator ţine să urmărească datele expirării buletinului metrologic al contoarelor instalate pentru a efectua verificarea metrologică a acestora.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

avertizare , apometru , Chisinau , escrocherie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
3615 locuitori

Horeşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Horeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ialoveni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3615 oameni. Satul Horești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.