Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 iunie 2016, 14:15 views 5539
Băuturi răcoritoare și înghețată pentru locuitorii capitalei
22 iunie 2016, 14:15 views 5539

Băuturi răcoritoare și înghețată pentru locuitorii capitalei

Primăria Chișinău anunță despre acțiunile pe care le va întrepinde municipalitatea în perioada caniculară. Printre acestea se enumără asigurarea funcţionării havuzurilor din oraș, funcţionarea punctelor sanitare mobile în zonele aglomerate din oraş; funcţionarea pieţelor agroalimentare în condiţii caniculare, cu intensificarea măsurilor de salubrizare a teritoriului dar și asigurărea populaţiei cu băuturi răcoritoare şi îngheţată, potrivit unui comunicat emis de Primărie.

De menționat că prin sintagma „asigurărea populaţiei cu băuturi răcoritoare şi îngheţată" se are în vedere faptul că Direcția comerț va înștiința agenții economici să prevadă o cantitate suficientă de înghețată și băuturi răcoritoare în stoc, potrivit serviciului de presă al Primăriei.

Autoritățile municipale au întocmit un „Plan de acțiuni pentru minimalizarea impactului negativ al temperaturilor înalte asupra sănătății populației din municipiul Chișinău, în perioada estivală a anului 2016". Planul prevede monitorizarea condițiilor de păstrare a produselor în piețele de consum; respectarea regimului de activitate a taberelor de odihnă pentru copii, în sensul respectării condiţiilor sanitaro-epidemiologice; starea sanitară a bazinelor acvatice, a plajelor şi a apei potabile din surse centralizate; instruirea personalului din sefera de deservirea populaţiei privind activitatea în timp de caniculă ș.a.

Recomandările generale pentru populaţie în perioada caniculară vizează: evitarea prelungită la soare în orele amiezii; evitarea scăldatului în bazinele cu apă stătătoare, purtarea hainelor de culoare deschisă, din fibre naturale; consumul a 2 litri de apă pe zi cu evitarea băuturilor alcoolice şi a băuturilor dulci carbogazoase; consumul de fructe şi legume în stare proaspătă; evitarea efortului fizic în miezul zilei etc.

Acțiunile vor fi întreprinse în scopul minimalizării impactului negativ al temperaturilor caniculare asupra sănătăţii populaţiei în perioada de vară.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

Înghețată , Chisinau , bauturi , canicula

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
490 locuitori

Maximeni este un sat din cadrul comunei Javgur, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 490 de oameni. Satul Maximeni a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.