Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 iulie 2016, 16:55 views 4828
Victimile exploziei de „La Soacra” vor primi indemnizații lunare
04 iulie 2016, 16:55 views 4828

Victimile exploziei de „La Soacra” vor primi indemnizații lunare

Victimele exploziei de la cafeneaua „La soacră" și copiii acestora vor beneficia de indemnizații lunare din bugetul Chișinăului.

Mijloacele respective deja au fost transferate din fondul de rezervă al bugetului municipal. Persoanele care au avut de suferit din cauza exploziei și copiii acestora vor primi ajutor financiar de la Primărie pînă la sfîrșitul anului curent, notează NOI.md.

Informația a fost comunicată astăzi, la ședința operativă a serviciilor Primăriei, de către șeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu. Potrivit funcționarului, persoanele care au avut de suferit vor beneficia șapte luni de indemnizații în mărime de 5 mii de lei, iar copiii acestora – de cîte 7 mii de lei. În total, de ajutor vor beneficia 9 maturi și 10 copiii. Moldovanu a precizat că indemnizațiile sînt achitate din luna iunie.

Amintim că, pe 9 ianuarie, în cafeneaua „La soacră" a explodat o butelie de gaze. În urma deflagrației au fost internate circa 20 de persoane. Majoritatea victimelor s-au ales cu arsuri pe 15-20% din suprafața corpului. Trei femei în stare gravă au fost transportate în România, însă viața lor nu a mai putut fi salvată. La Chișinău a mai decedat un bărbat. În staționar s-au mai aflat opt persoane, care deja au fost externate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

indemnizatii , victime , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
340 locuitori

Ialpug este un sat din cadrul comunei Hîrtop, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 340 de oameni. Satul Ialpug a fost menționat documentar în anul 1815.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.