Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 iulie 2016, 10:40 views 4348
În Chișinău au fost majorate taxele pentru sălile cu jocuri de noroc
06 iulie 2016, 10:40 views 4348

În Chișinău au fost majorate taxele pentru sălile cu jocuri de noroc

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a aprobat astăzi majorarea taxelor locale pentru sălile cu jocuri de noroc.

Astfel, taxa anuală pe care proprietarii sălilor cu jocuri de noroc urmează să o achite în bugetul municipal a fost majorată aproape de două ori și acum constituie 190 de mii de lei, informează NOI.md.

Decizia a foat adoptată cu majoritatea voturilor consilierilor municipali. Disensiuni au apărut doar la suma majorării. Astfel, socialiștii insistau asupra majorării taxei de 10 ori – pînă la un milion de lei. Însă alți aleși locali au fost împotrivă. Într-un final, taxa a fost majorată pînă la 190 de mii de lei anual.

Potrivit estimărilor autorilor proiectului de decizie, majorarea taxelor pentru sălile cu jocuri de noroc va aduce suplimentar în bugetul municipal cel puțin 15 milioane de lei anual.

Anterior CMC a aprobat majorarea taxelor locale pentru proprietarii de cazinou, care va constitui 200 de mii de lei anual.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

taxa , joc de noroc , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
4790 locuitori

Sărata-Galbenă este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cărpineanca, Valea Florii, Coroliovca, Brătianovca și Sărata-Galbenă. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Hîncești și la 51 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4790 de oameni. Satul Sărata-Galbenă a fost menționat documentar în anul 1609 cu denumirea Răurești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.