Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 iulie 2016, 16:05 views 6903
A început colectarea semnăturilor pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă (Video)
06 iulie 2016, 16:05 views 6903

A început colectarea semnăturilor pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă (Video)

Un grup de activiști civici din Chișinău vin cu un apel către locuitorii capitalei de a susține inițiativa de demitere a primarului general Dorin Chirtoacă. Este vorba despre Victor Chironda, Sergiu Tofilat, Sergiu Voznian și Alisia Volcov.

În apelul lor către chișinăuieni, reprezentanții societății civile menționează despre problemele care sunt în opinia lor cele mai stringente cu care se confruntă în prezent locuitorii capitalei. Aceștia l-au îndemnat pe Dorin Chirtoacă să încerce să circule cu transportul public vara fără aer condiționat sau să-și parcheze mașina pe strada Albișoara atunci când plouă.

Virtor Chironda susține că totuși cea mai mare problemă a Primăriei este corupția din instituție. Potrivit acestuia primarul a demonstrat că nu are o viziune de lupta cu acest fenomen: „Primarul a devenit un ostatic al corupției și nu întreprinde absolut nimic pentru a schimba situația în acest sens", a spus Victor Chironda.

„Chișinăul nu este un business de familie" susține activistul civic Sergiu Tofilat, care de asemenea îndeamnă locuitorii capitalei să se implice în procesul de organizare a referendulmului pentru demiterea primarului general.

Membrii grupului de inițiativă spun că au creat și o pagină web unde doritorii de a se implica în proces se pot înregistra. Aceștia își propun să colecteze circa 100 000 de semnături de la chișinăuieni și locuitori ai suburbiei pentru inițierea referendumului.

 

 

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

Dorin Chirtoaca , demisie , semnătura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Armanca este o localitate dispărută din raionul Rîșcani. Aflată anterior în componența satului Vasileuți, amplasată la o distanță de 7 km de orașul Rîșcani și la 176 km de Chișinău. Satul a fost întemeiat la mijlocul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.