Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 septembrie 2016, 09:32 views 5570
Cum ar putea arăta primul skatepark din Chișinău
13 septembrie 2016, 09:32 views 5570

Cum ar putea arăta primul skatepark din Chișinău

Proiectul „Skatepark Chișinău" prevede un spațiu de promenadă activă în care skaterii, rollerii, BMXerii, cît și orice locuitor a municipiului Chișinău care se vor putea antrena și vor putea să își dezvolte abilitățile în cadrul practicării sporturilor extreme. Spațiul va fi locul de întîlnire a tuturor culturilor urbane și reprezintă o inițiativă a tinerilor din cadrul proiectului „Orașul Meu".

Chișinăul reprezintă capitala Moldovei, numărînd o populație de peste 800 de mii de locuitori. Astfel, e bizar faptul că un astfel de oraș nu are un skatepark, unde și-ar putea da întîlnire cei care se consideră a fi aderenți ai boardsport-ului, comparativ cu situația din alte orașe ale lumii. De exemplu, Podgorica, capitala Macedoniei, cu o populație de 200 de mii de locuitori, dispune deja de 4 skatepark-uri, susțin organizatorii proiectului.

Construcția unui skatepark în Chișinău ar oferi o utilitate considerabilă pentru asimilarea sau perfecționarea activităților sportive specifice. Mai multe studii au demonstrat că ceea ce învață skaterii timp de un an într-un mediu lipsit de condiții, cum ar fi curțile comune sau parcurile, se poate învăța într-o lună în cadrul unui spațiu special amenajat cum ar fi un Skatepark. În plus, o astfel de zonă ar consolida comunitatea de tineri pasionați de boardsport-uri și ar asigura securitatea acestora.

Schița de proiect presupune că spațiul respectiv ar putea adăposti în jur de 1 500 de persoane, deci, ar constitui și un potențial loc de desfășurare a evenimentelor publice.

Locul ales pentru realizarea proiectului constituie regiunea din fața Clubului Sportiv de Dans „Codreanca", unde, timp de un an se planifică ridicarea unui bloc locativ. Datorită protestelor societății civile, construcția a fost anulată.

Edificarea Skatepark-ului presupune nivelarea asfaltului sau săparea unei gropi enorme, care urmează a fi acoperită cu un strat gros de ciment, acesta fiind cel mai potrivit material pentru astfel de construcții. Acest proiect presupune 2 bazine după model american și circa 10 rampe de diferite modele și dimensiuni pentru diferite tipuri de exerciții și pentru BMX, role sau skate-uri.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , skatepark , proiect

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2483 locuitori

Hîrtopul Mare este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hîrtopul Mic și Hîrtopul Mare. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Criuleni și la 31 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2483 de oameni. Satul Hîrtopul Mare a fost menționat documentar în anul 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.