Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 octombrie 2016, 17:10 views 6293
La Chișinău s-ar putea să apară Metroul (Foto)
13 octombrie 2016, 17:10 views 6293

La Chișinău s-ar putea să apară Metroul (Foto)

Tinerii designeri au prezentat proiectul hărții Metroului Chișinăului, în cadrul proiectului "Dezvoltarea de perspectivă a conceptului mun. Chișinău".

Proiectul a fost elaborat de către studenții Universității Tehnice din Moldova, de la Facultatea "Design industrial", în colaborare cu Institutul de Stat de Proiectare Urban Proiect la compartimentul "propuneri / planuri de a aborda problemele de transport" și i l-a înaintat Ministerului Transporturilor și Comunicațiilor, ca variantă de dezvoltare a infrastructurii transportului orașului.

Proiectul Metroului Chișinăului se află în stadiu de elaborare și a fost prevăzut în cadrul Planului de dezvoltare pentru anul 2020. Însă a fost înghețat din cauza situației economice dificile din țară.

Proiectul nu a fost încă aprobat și reprezintă o propunere. Acesta conține un plan al Chișinăului și brandingul hărții Metroului, inclusiv, biletele de călătorie, precum și brand-ul în stilul unic și imaginea grafică cu atracțiile Chișinăului.

Sperăm că într-o zi vreun locuitor sau vizitator al capitalei va putea să folosi serviciile Metroului de la Chișinău.

Sursa: actualitati.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , proiect , metrou

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
142 locuitori

Ştefăneşti este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.24 km. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Căușeni și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Ştefăneşti a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.