Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 noiembrie 2016, 11:05 views 4698
La Chișinău va fi construit un nou penitenciar
02 noiembrie 2016, 11:05 views 4698

La Chișinău va fi construit un nou penitenciar

Din 14 noiembrie vor începe lucrările de proiectare pentru noul penitenciar al capitalei.

Terenul pe care urmează a fi edificat acesta se află în comuna Bubuieci, iar compania olandeză de proiectare „Archivolt architecten bv", în consorțiu cu „Halmos Adviseurs bv" și „IGC Construct SRL" va elabora proiectul de construcție.

Contractul a fost semnat și prevede 12 luni de activitate pentru definitivarea conceptului noului penitenciar. Clauzele acestuia au fost discutate de reprezentanții Unității de implementare a Proiectului de construcție (UIP) și ai companiilor de proiectare menționate. În cadrul unei ședinței de lucru arhitectul-șef olandez, Martin Van Dort, a prezentat deja schițele de proiect.

Amintim că, selecția finală a fost făcută în cadrul concursului internațional de achiziție a lucrărilor de proiectare, pe 8 septembrie 2016, după interviurile cu 3 companii străine selectate din cele 6 care și-au prezentat ofertele tehnice.

Companiile participante în competiție au fost evaluate cu succes, în strictă conformitate cu cele mai bune standarde internaționale, criteriile și regulile Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (CoE) și legislația națională.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Penitenciar , construcție , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
1027 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Săghieni, Alexeevca și Lidovca. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 101 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1027 de oameni. Satul Alexeevca a fost menționat documentar în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.