Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 noiembrie 2016, 15:30 views 5979
Locuri de parcare pe străzile Chișinăului (Foto)
04 noiembrie 2016, 15:30 views 5979

Locuri de parcare pe străzile Chișinăului (Foto)

Proiectul de reconstrucție a celor trei străzi din centrul capitalei: bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, bd. Constantin Negruzzi și str. Vasile Alecsandri, include, după cum se știe, și amenajarea locurilor de parcare. Cîteva dintre acestea au fost deja amenajate pe strada Vasile Alecsandri, unde lucrările de reparație sînt pe ultima sută de metri, pe cele două bulevarde susmenționate locurile de parcare vor apărea după finalizarea reparației pe trotuare.

Potrivit angajaților Direcției transport a municipiul Chișinău, numărul total al viitoarelor locuri de parcare, amenajate pe cele trei străzi reconstruite, nu a fost stabilit încă, dar se prevede ca în zona centrală a capitalei, în viitor, numărul acestora să fie de circa 2500.

Potrivit proiectului actual, prezentat de angajații Direcției transport, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt vor fi amenajate circa 345 de locuri de parcare. Acestea vor fi în perimetrul străzilor Petru Movilă - Serghei Lazo, Armenească - Bulgară, Bulgară - Tighina, Tighina - Ciuflea.

Totodată, pe bulevardul Constantin Negruzzi vor fi circa 100 de locuri, iar pe strada Vasile Alecsandri - 255 de locuri.

În același timp, reprezentanții Direcției transport susțin că proiectul încă se actualizează, astfel încît varianta finală ar putea suferi mici schimbări.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , strada , parcare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1821
Populația:
470 locuitori

Saca este un sat din cadrul comunei Ghelăuza, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Strășeni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 470 de oameni. Satul Saca a fost menționat documentar în anul 1821.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.