Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 noiembrie 2016, 15:45 views 7074
O expoziţie-concurs a brazilor de Crăciun a fost deschisă în capitală
25 noiembrie 2016, 15:45 views 7074

O expoziţie-concurs a brazilor de Crăciun a fost deschisă în capitală

La Chişinău a fost inaugurată astăzi cea de-a VI-a ediţie a expoziţiei-concurs a brazilor de Crăciun, organizată de proiectul Arterapia al Asociaţiei K Lumea, şi care va putea fi admirată pînă la 17 decembrie.

Expoziţia cuprinde 40 de brazi originali, realizați de studenți de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Universitatea Tehnică a Moldovei, precum și de artişti liberi profesioniști.

În cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc astăzi la Chişinău, Viorica Nagacevschi, unul dintre organizatorii evenimentului, a menţionat că expoziția „Balul Brazilor" își deschide larg ușile, iar datorită ei, în capitală începe să se simtă atmosfera de Crăciun.

„Expoziția se va desfășura în două etape: timp de 2 săptămîni, brazii vor fi expuși și prezentați tuturor vizitatorilor, aceștia vor putea vota 3 brazi favoriți. În ultima săptămînă, de pe 11 pînă la 17 decembrie, doar 10 brazi vor pleca în incinta Hotelului Radisson, pentru a fi vizitați și de un alt public. Acolo brazii vor fi licitați. Insistăm să vină cît mai multă lume, cîți mai mulți copii, pentru a încuraja acești studenți talentați să facă lucruri frumoase", a mai spus Viorica Nagacevschi.

Expoziția are loc într-o casă la sol de pe str. Dosoftei, 100, între orele 10:00 și 20:00. Copiii pînă la 12 ani vor intra gratuit, iar maturii vor achita 15 lei.

Prima ediţie a Brazilor de Crăciun a avut loc în decembrie 2011 şi a fost concepută ca un concurs de design între studenţii de la instituţiile cu profil artistic din ţară. Pe parcursul celor 5 ediţii, echipa K Lumea a oferit şansa de a-şi expune lucrările la peste 300 de tineri artişti. Aceştia s-au bucurat de primele aprecieri ale publicului, au început să creeze pe cont propriu, au cîştigat premii financiare pentru achitarea studiilor şi rechizitelor, au primit echipamente.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , expoziție , concurs , brad

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1620
Populația:
12858 mii locuitori

Cimişlia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cimişlia. Amplasat pe malurile rului Cogîlnic, oraşul Cimişlia este situat la o distanţă de 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12858 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Cimişlia datează din 1620. Datorită conlocuirii cu tătarii, denumirea localităţii a luat forma “Cimişlia” – denumirea tribului tătăresc ciumecili, care avea ca semn distinctiv o figură în formă de căuş. În timp, ciumecicili s-a transformat în Cimişlia.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.