Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 ianuarie 2017, 16:25 views 6115
Ce să faci cu bradul după sărbători
18 ianuarie 2017, 16:25 views 6115

Ce să faci cu bradul după sărbători

Responsabili din cadrul Primăriei Capitalei le-au dat sfaturi oamenilor unde să-și ducă brazii care le-au împodobit locuința în perioada sărbătorilor de iarnă.

Primăria Chișinău le recomandă locuitorilor Capitalei să nu arunge pomii de Crăciun în tomberoanele de gunoi, ci să îi stocheze undeva în preajmă.

Primăria vrea să transporte acești brazi uscați la Dendrariul din Chișinău pentru a fi transformați în rumeguș, care urmează să fie folosit ca îngrășămînt.

Anterior, serviciile municipale au demontat Pomul de Crăciun din centrul Capitalei care a stat în PMAN aproape două luni. Totodată, s-a dovedit că pentru a scoate jucăriile și ghirlandele de pe brad a fost nevoie nici mai mult, nici mai puțin de 6,7 mii de lei. Potrivit angajaților de la Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi, după sărbători falnicul brad va fi folosit pentru necesitățile orașului.

„Crengile vor fi tăiate, iar trunchiul va fi folosit ulterior pentru necesitățile municipiului. De exemplu, la reparația băncilor", au precizat angajații de la „Spații verzi".

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

brad , spații verzi , Anul Nou

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
537 locuitori

Ghermăneşti este un sat din cadrul comunei Suhuluceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 537 de oameni. Satul Ghermăneşti a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.