Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 februarie 2017, 15:15 views 28806
În curînd la Chișinău: o nouă stradă pietonală?
28 februarie 2017, 15:15 views 28806

În curînd la Chișinău: o nouă stradă pietonală?

S-ar putea, ca în curînd, la Chișinău, să avem o nouă stradă pietonală, a comunicat pentru Sputnik Moldova consilierul municipal Ion Ștefăniță.

Consiliul Municipal Chișinău intenționează să pună în discuție proiectul celei de-a doua zone pietonale din capitală, i-a comunicat corespondentului Sputnik consilierul municipal, directorul Agenţia de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor (AIRM) Ion Ștefăniță.

Potrivit lui, este preconizat să devină pietonal, după reconstrucția completă, segmentul de stradă 31 august 1989 între străzile Pușkin și Sfatul Țării.

"Nu este exclus că pietonală va deveni și strada Veronica Micle, care nu e foarte mare, există și o asemenea idee", a adăugat Ștefăniță.

El a menționat că proiectul zonei pietonale ar trebui să fie inclus în planul detaliat al orașului și schema traficului rutier.

Noul proiect va fi în curînd propus spre discuție publicului larg. Pentru acest lucru, Ștefăniță propune ca în curtea Muzeului Național de Istorie și Arheologie să fie instalată macheta proiectului zonei pietonale.

"Întreaga infrastructură a acestui segment din strada 31 august 1989 este potrivită pentru crearea unei zone de agrement. Aici se află Palatul Național și Teatrul "Licurici", dar și Muzeul de Istorie, sînt, de asemenea, numeroase cafenele și intrarea în Grădina Publică "Ștefan cel Mare", a spus conlocutorul.

El a adăugat că autori ai proiectului sînt un grup de tineri profesioniști, printre care sînt atît arhitecți, cît și reprezentanți ai altor direcții.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

pietoni , strada , Chisinau

Comentarii

 (2)
  • #2 Piton Răspunde Citează selecţia
    Если мостовую собираются крыть тем же камнем, что и первую пешеходную, то тогда - спасибА, не надА!
  • #1 Igori Răspunde Citează selecţia
    ....одну уже сделали. Спасибо. Кому поклониться?
    а вы уподобляетесь бублику, или тоже плахин сайт, пороли и коды всюду. А что, нормальному человеку просто так нельзя написать, или боитесь - поджилки трясутся?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1645
Populația:
1953 locuitori

Stolniceni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Stolniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Hîncești și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1953 de oameni. Satul Stolniceni a fost menționat documentar în anul 1645.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.