Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 august 2017, 10:15 views 4559
ACC a prelevat peste 12 mii de probe de apă potabilă
09 august 2017, 10:15 views 4559

ACC a prelevat peste 12 mii de probe de apă potabilă

Specialiștii SA „Apă-Canal Chișinău" au prelevat pe parcursul lunii iulie peste 12 mii de probe de apă potabilă din diferite surse. Înainte de pomparea în rețeaua de distribuție a municipiul Chișinău, calitatea apei este testată zilnic la peste 25 de parametri fizico-chimici și bacteriologici.

Într-un comunicat de presă, furnizorul menționează că probe de apă au fost prelevate din fluviul Nistru, din punctele de recepție a apei la etapele de tratare a Stației de tratare din Chișinău și Stația de apă Nistru. La fel, probe au fost preluate din rezervoarele de apă potabilă, rețeaua centralizată de distribuție a municipiului Chișinău, din fîntînile arteziene și fîntînile cu izvor local, aflate în gestiunea ACC. specialiștii au testat și calitatea apei din apeductele nou-construite, care ulterior se conectează la sistemul centralizat municipal, după înlăturarea scurgerilor, a plângerilor clienților, de la agenți economici și persoane fizice etc.

În total, de către laboratoarele ACC au fost prelevate 12 094 de probe și efectuate 22 249 de încercări fizico-chimice și 1589 de încercări bacteriologice. Calitatea apei este monitorizată zilnic prin intermediul a două laboratoare, și anume, Laboratorul Stației de apă Nistru și Laboratorul apă potabilă ambele fiind acreditate, în conformitate cu cerințele standardelor internaționale.

Rezultatele investigațiilor fizico-chimice și bacteriologice ale apei potabile distribuite în rețeaua centralizată de alimentare cu apă, sunt publicate trimestrial pe site-ul întreprinderii www.acc.md.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Apă-Canal , apa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1659 locuitori

Moara de Piatră este un sat şi comună din raionul Drochia. Moara de Piatră este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Drochia și la 159 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1659 de oameni. Satul Moara de Piatră a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.