Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 august 2017, 14:15 views 6757
Parcul Rîșcani a devenit mai curat (Foto)
29 august 2017, 14:15 views 6757

Parcul Rîșcani a devenit mai curat (Foto)

Duminică, 27 august 2017, membrii grupului de inițiativă al proiectului "Parcul Rîșcani, au adus un dar unei zone de odihnă a chișinăuienilor.

"Renaștere", reprezentanții mai multor organizații non-guvernamentale și de inițiativă, precum și aproximativ 80 de locuitori ai orașului Chișinău din sectorarele Rîșcani și Ciocana au marcat Ziua Independenței printr-o acțiune de curățenie în parcul Rîșcani.

Principalele sarcini ale evenimentului au fost evacuarea gunoiului, eliberarea parcului de autoturisme, comunicarea cu oamenii în privința proiectului și invitația de a se implica în proiect.

Înainte de a începe lucrul coordonatorii acțiunii au distribuit participanților saci de gunoi, mănuși și pliante, au marcat zonele de curățare și au prezentat principalele obiective ale proiectului "Parcul Rîșcani. Renaștere" care va putea fi votat între 1 și 15 septembrie pe site-ul primăriei sau direct în primărie.

Participanții la eveniment s-au separat pe 5 zone. În fiecare zonă s-a colectat gunoiul și s-a evacuat cenușa. De asemenea, participanții au împărțit pliante și au socializat cu oamenii care se relaxau, i-au informat despre proiectul de restabilire a zonei parcului Rîșcani și despre necesitatea de a respecta regulile în zonele de odihnă (a nu intra cu automobilele în parc, a nu lăsa gunoi, a nu folosi foc deschis, etc).

La finalul evenimentului, participanții au făcut schimb de impresii. Potrivit localnicilor, acesta a fost cel mai bun cadou de Ziua Independenței. De comun acord s-a decis de a organiza înca o acțiune de curățare pe 9 sau 10 septembrie.

Informația suplimentară e aici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , parc , curatenie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1081 locuitori

Musaitu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Musaitu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Taraclia și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 1081 de oameni. Satul Musaitu a fost menționat documentar în anul 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.