Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 septembrie 2017, 13:30 views 4885
Mai multe instituții preșcolare din Chișinău rămîn închise
04 septembrie 2017, 13:30 views 4885

Mai multe instituții preșcolare din Chișinău rămîn închise

Mai multe instituții preșcolare din capitală rămân închise din cauza concediilor angajaților, precum și lucrărilor de reparații care au loc în cadrul grădinițelor. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful interimar al Direcției educaţie, tineret şi sport a municipiului Chișinău, Alexandru Fleaș, în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor primăriei capitalei.

Potrivit lui Fleaș, este vorba de 12 instituții de învățământ preșcolar activitatea cărora este suspendată din cauza concediilor ordinare care au fost programate din timpul verii, instituții unde au loc lucrări de reparații, care urmează să se desfășoare pînă la sfîrșitul lunii septembrie. „La celelalte grădinițe care nu activau din cauza că nu erau bucătari, deja au fost identificate persoane care vor munci în cadrul instituțiilor", a spus Fleaș.

La fel, șeful interimar de la Educație a specificat că în instituțiile de învățământ din capitală în clasa întâi au mers circa 9000 de copii. Totodată, peste 4500 de elevi au fost înmatriculați în clasele liceale, un număr mai mic față de anii precedenți. De asemenea, Alexandru Fleaș a anunțat că „nouă instituții de învățămînt din capitală, unde există doar o clasă liceală, vor deveni la anul viitor gimnazii dacă nu își vor îmbunătăți procentul de promovare a examenelor de Bacalaureat sau media va fi una foarte mică".

Cu referire la colectarea taxelor în instituțiile de învățămînt, șeful de la Educație a precizat că acestea pot fi achitate doar în cazurile în care în cadrul instituțiilor de învățământ există asociații de părinți, care sunt înregistrate la Ministerul Justiției pentru a putea activa în modul legal. Astfel, asociațiile, împreună cu conducerea instituției, urmează să stabilească unde vor fi direcționați banii. Totuși, părinții nu sînt obligați să achite aceste taxe.

În același timp, Alexandru Fleaș a specificat că de astăzi părinții își vor putea înregistra copiii on-line la grădinițele din capitală, prin intermediul platformei www.egradinita.md.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , grădiniţa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
3063 locuitori

Danu este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Danu, Camencuţa. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 177 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 3063 de oameni. Satul Danu a fost menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.