Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 septembrie 2017, 15:35 views 40818
O mămică a scăpat de șomaj tehnic o grădiniță
04 septembrie 2017, 15:35 views 40818

O mămică a scăpat de șomaj tehnic o grădiniță

O mămică al cărui copil frecventează Grădinița nr. 182 din sectorul Botanica al Capitalei a salvat instituția de la șomaj tehnic. Femeia a decis să se angajeze ca bucătar doar ca instituţia să-şi reia activitatea în regim normal, după ce a fost închisă pentru o perioadă nedeterminată din lipsă de personal la bucătărie.

Potrivit directorului interimar al instituției, Silvia Andreicenco, femeia dispune de studii în domeniu și este pregătită să-și înceapă activitatea de bucătar. Instituția mai așteaptă decizia unei persoane, pentru funcția de ajutor de bucătar, şi abia cînd va fi întrunită şi această condiţie uşile se vor deschide pentru aproximativ 300 de copii.

„Săptămîna asta încă așteptăm deciziile acestor persoane, dar și îndeplinim actele necesare pentru începerea activității. Sîntem foarte bucuroși că această problemă a început să se rezolve și așteptăm cu nerăbdare copiii", a declarat pentru Deschide.MD sursa citată.

Analizele și actele necesare pentru ca aceste persoane să fie încadrate în cîmpul muncii, „costă destul de mult", a precizat directorul grădiniței. Iar, faptul că aceste persoane au acceptat să suporte toate cheltuielile este „demn de tot respectul".

Salariul brut, stabilit pentru funcția de bucătar, este, aici, de 1 300 de lei. Dar, potrivit directoarei, femeia a căzut de acord să exercite această funcţie, ca micuţul ei de aproape trei ani să poată merge la grădiniţă şi să fie, astfel, încadrat în procesul educaţional.

În momentul discuției cu directorul interimar în birou se afla și mamica respectivă. Am încercat să obținem un comentariu și de la ea, dar a refuzat. „E modestă", ne-a explicat de la celălalt capăt șefa grădiniței.

O situaţie similară e şi la Grădinița nr. 54 din capitală, unde un bucătar a fost transferat, temporar, de la Combinatul de Alimentaţie din sectorul Buiucani.

Ambele grădinițe își vor începe activitatea la 11 septembrie.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

grădiniţa , somaj , mama , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1792
Populația:
1059 locuitori

Pocrovca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Pocrovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Pocrovca este situat la 25 km est de oraşul Donduşeni şi la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1059 de oameni. Satul Pocrovca a fost menționat documentar în anul 1792.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.