Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 septembrie 2017, 17:30 views 6650
Campionatul Mondial „Bodyguard – 2017”, în premieră la Chişinău
15 septembrie 2017, 17:30 views 6650

Campionatul Mondial „Bodyguard – 2017”, în premieră la Chişinău

Pregătirile pentru Campionatul Mondial „Bodyguard – 2017" sunt pe ultima sută de metri. Competiţia care se va desfăşura în premieră la Chişinău va reuni 100 cei mai buni agenţi de pază din 18 ţări. Conducerea maşinii pe două roţi, respingerea unui atac armat, dar şi tehnici de luptă corp la corp - sunt doar câteva dintre probele pe care vor trebui să le treacă gărzile de corp, relatează Moldova 1.

Startul competiţiei va fi dat duminică, la ora 10:00 cu prima probă „conducerea automobilului în condiţii extreme". Astfel, băieţii din pază vor demonstra cât de abil pot mânui o maşină în pofida mai multor obstacole, iar cel mai important pentru prima dată, cei care vor veni în centrul capitalei vor putea vedea automobile deplasându-se pe două roţi. Inaugurarea oficială va începe la 14:00 cu un show de forţă, demonstrarea tehnicilor de luptă corp la corp, dar şi cu evoluţia Orchestrei prezidenţiale.

„Punctul culminant al evenimentului va fi o demonstrare de forţă al ofiţerilor protecție şi pază de stat unde veţi avea posibilitatea să admiraţi lucrul ofiţerului de stat chinolog, demonstrarea unor tehnici de respingere a atacului în timpul escortei", a declarat șeful Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Anatolie Godea.

Vor urma apoi alte două zile cu probe de foc, în care bodyguarzii vor trebui să demonstreze abilităţile de ţintaş, dar şi să depisteze obiecte explozive camuflate în automobile capcană. Printre cei mai buni bodyguarzi, au fost selectate să ă concureze şi femeile din pază, aşa cum sunt cele din echipa Ucrainei.

„Chiar dacă în permanenţă s-a crezut că tehnicile noastre sunt ascunse de ochii lumii, am luat decizia să nu ne ascundem în sălile de forţă. Vrem să arătăm cum acţionează în situaţii reale bodyguarzii, cât sunt de rapizi şi armonioşi în acţiuni. În plus sperăm că în acest mod vom atrage cât mai mulţi tineri în acest gen de sport", spune Vasile Vaculincov.

Campionatul Mondial „Bodyguard – 2017" se desfăşoară în premieră la Chişinău. Acesta va reuni în cadrul a opt probe pentru bodyguarzi din 18 ţări.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

bodyguard , Campionat , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1903
Populația:
87 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Plopi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 87 de oameni. Satul Alexandrovca a fost înființat în anul 1903.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.