Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 noiembrie 2017, 15:00 views 7792
56 de zebre din Capitală au fost iluminate, urmează alte 300
08 noiembrie 2017, 15:00 views 7792

56 de zebre din Capitală au fost iluminate, urmează alte 300

Treceri de pietoni mai sigure. 56 de astfel de treceri din Capitală au fost iluminate pe timp de noapte. Reprezentanții Întreprinderii Municipale "Lumteh" își propun să instaleze astfel de becuri LED și la alte 300 de treceri de pietoni.

Scopul proiectului este de a spori siguranța cetățenilor pe trecerile de pietoni. Oamenii spun că sînt mulțumiți pentru că nu sunt nevoiți să traverseze strada cu ajutorul lanternei:

"Este bine că sunt iluminate trecerile de pietoni. 15 ani în urmă aici a fost un accident foarte puternic. Totul s-a întâmplat din cauza că era întuneric"

" Mi se pare că nu este suficientă lumină pe stradă. Mi-aș dori să fie mai multă lumină. Îmi doresc să fie luminos pentru că pe timp de noapte este periculos să traversezi strada"

" Este de lăudat. E bine că au instalat lumini, pentru că trecerea de pietoni se vede mult mai bine și șoferii pot să se orienteze mai ușor"

Lumini au fost instalate și la trecerile de pietoni unde lipsește cu desăvârșire marcajul rutier.

" Dacă observați aici trecerea de pietoni este ștearsă complect. Nici nu-i desenată deloc. Trebuie să ghicești cum să mergi. Să cedezi sau să nu cedezi trecerea. "

Reprezentanții Întreprinderile Muniipale "Lumteh" spun că instalează luminile unde sînt indicatoare și nu țin cont de marcaj.

"Mai ușor este de făcut marcajul deja unde este iluminat decât. Practic la toate intersecțiile o să ne străduim să iluminăm intersecțiile unde sînt semnele, sunt semnele, dar nu este făcută zebra", a spus Anatol Aparatu, șeful Întreprinderii Municipale "Lumteh".

Astăzi alte 31 de lampi au fost instalate pe strada Mircea cel Bătrîn din sectorul Ciocana al Capitalei.

"Lumina va fi destul de puternică. Cred că nu vor mai fi atîtea accidente, iar oamenii vor traversa zebrele mult mai ușor pentru că lumina va fi ca și în timpul zilei " spune Iurie Folinschi, șeful Limtech, Ciocana.

Costul total al proiectului este de două miliioane de lei. De la începutul anului la trecerile de pietoni au fost înregistrate 222 de accidente rutiere, dintre care 117 au fost cu implicarea copiilor.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , zebra , iluminare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
2861 locuitori

Cioburciu este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Cioburciu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ștefan Vodă și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2861 locuitori. Satul Cioburciu a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.