Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 noiembrie 2017, 15:05 views 4815
Pomul de Crăciun va fi inaugurat pe 1 decembrie
13 noiembrie 2017, 15:05 views 4815

Pomul de Crăciun va fi inaugurat pe 1 decembrie

Pomul de Crăciun va fi inaugurat pe 1 decembrie la fel ca în fiecare an, iar în aceiași zi vor fi aprinse și luminițele de sărbătoare din totul orașul. Șeful adjunct al Direcției Cultură, Stela Mitriuc, a anunțat în cadrul ședinței Primăriei programul manifestațiilor pentru sărbătorile de iarnă.

Astfel, pe 24 și 25 decembrie, în centrul Capitalei va fi serbat Crăciunul, care va cuprinde o paradă a costumelor și un spectacol intitulat „Clinchet de argint pe aripi de colind". În ziua Crăciunului este planificat un spectacol de divertisment cu muzică ușoară care va dura 3-4 ore.

În perioada 26 decembrie – 14 ianuarie, în apropierea bradului vor fi organizate matinee pentru copii cu Moș Crăciun și animatori, în colaborare cu actorii de la teatrul „Guguță".

Noaptea dintre ani va fi sărbătorită în compania orchestrelor folclorice și va include două componente: „Portretele anului 2017" și „Medalion de Revelion".

„Vreau și e în posibilitatea nostră să lucrăm cu colectivele municipale și orchestrele profesioniste care sunt la balanța Direcției Cultură", a declarat Stela Mitriuc.

Din program nu vor lipsi focurile de artificii. În seara de Revelion, activitățile de pe strada 31 august se vor încheia la ora 20.00, iar în PMAN vor începe la 22.00

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

Crăciunul , sarbatoare , brad , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
4995 locuitori

Mingir este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Semionovca și Mingir. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4995 de locuitori. Satul Mingir a fost menționat documentar în anul 1482 cu denumirea Gura Ocoalelor.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.