Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 noiembrie 2017, 09:30 views 47852
20 noiembrie 2017, 09:30 views 47852

Referendumul nu este validat

Referendumul pentru demiterea primarului general suspendat Dorin Chirtoacă nu a fost validat. Pe parcursul zilei de 19 noiembrie, la urnele de vot s-au prezentat 17,54% din alegătorii înscriși pe listele electorale. Pentru validarea plebiscitului se cerea o prezență de minimum 33,3%.

Toate secțiile de votare din municipiul Chișinău au fost închise, iar din informațiile recepționate de la birourile electorale, la urne s-au prezentat în total 110,5 mii de alegători.

Vicepreședintele Consiliului electoral de circumscripție Chișinău, Vitalie Miron, a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că procesul de votare a decurs în regim normal, cu excepția încălcărilor semnalate la ora 13.00. Contestații nu au fost depuse.

Datele preliminare cu privire la rezultatele proceselor-verbale vor putea fi văzute în regim live pe pagina web a Comisiei Electorale Centrale.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

referendum , Chisinau , rezultate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
1449 locuitori

Trebujeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Butuceni, Morovaia și Trebujeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Orhei şi la 71 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1449 de oameni. Satul Trebujeni a fost menționat documentar în anul 1575.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.