Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 decembrie 2017, 14:15 views 5378
A fost semnat acordul de grant pentru izolarea termică a clădirilor din Capitală
08 decembrie 2017, 14:15 views 5378

A fost semnat acordul de grant pentru izolarea termică a clădirilor din Capitală

Acordul de grant, în valoare de cinci milioane de euro, în cadrul proiectului privind eficiența energetică a clădirilor publice din Chișinău a fost semnat de către primarul general interimar Silvia Radu, la Londra.

Proiectul are un buget 25 de milioane de euro. 20 de milioane de euro constituie împrumutul oferit de BERD şi BEI, iar 5 milioane de euro este partea de grant.

Potrivit unui comunicat de presă al autorităților municipale, citat de IPN, grantul este oferit prin fondul E5P – un instrument al Uniunii Europene prin intermediul căruia se susțin proiectele autorităților locale de îmbunătățire a eficienței energetice și a mediului.

În perioada 5 – 8 decembrie, Silvia Radu se află într-o vizită oficială în Londra, unde participă la cea de-a 7-a Adunare a Contribuabililor din cadrul Parteneriatului pentru Mediu şi Eficienţă Energetică din Estul Europei (E5P).

Consiliul municipal Chișinău a împuternicit-o joi, 7 decembrie, să negocieze unele aspecte ale contractului de împrumut BERD/BEI pentru proiectul de eficientă energetică. Se prevede că municipalitatea va întoarce împrumuturile în 17 tranșe semestriale după trei ani de la semnarea contractelor, cu rata dobânzii anuală egală cu cinci puncte procentuale, plus rata EURIBOR pentru șase luni.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , grant , acord

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
601 locuitori

Făgădău este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Fălești și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 601 locuitori. Satul Făgădău a fost menționat documentar în anul 1906.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.