Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 ianuarie 2018, 15:30 views 12762
În anul 2018, opt pasaje subterane din capitală vor fi reparate și modernizate
15 ianuarie 2018, 15:30 views 12762

În anul 2018, opt pasaje subterane din capitală vor fi reparate și modernizate

Autoritățile municipale promit o nouă viață pentru pasajele subterane din capitală. Șeful Direcției Transport și Căi de Comunicații a anunțat astăzi că până la sfârșitul acestui an opt treceri subterane vor fi amenajate, iluminate și modernizate din banii capitalei. Primul pasaj care va trece pe sub lupa autorităților va fi cel de lângă Maternitatea Nr.1.

„Pentru 2018 am selectat 8 pasaje care urmează să fie reparate capital. Aceste adrese sunt selectate. Unele pasaje au nevoie de investiții mai mari, altele mai mici", a declarat Vitalie Butucel.

Primarul general interimar susține că problema trecerile subterane este mai veche. Potrivit Silviei Radu, în unele pasaje nu s-au mai făcut investiții de mai bine de 20 de ani.

„Pasajele subterane sunt o problemă. Acestea se afă într-o stare dezastruoasă. Avem pasaje care sunt ale municipalității și altele cu barbă lungă în ceea ce ține de gestiunea lor", a declarat Silvia Radu.

În capitală sunt 20 de pasaje subterane. Două dintre ele nu mai funcționează, 12 se află sub contracte de locațiune, iar 8 sunt în subordinea Exdrupo.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

pasaj subteran , reparatie , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
1496 locuitori

Domulgeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Domulgeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești șu la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1496 de oameni. Satul Domulgeni a fost menționat documentar în anul 1611.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.