Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 martie 2018, 12:55 views 10223
Andrei Năstase va candida la funcția de primar al Chișinăului
05 martie 2018, 12:55 views 10223

Andrei Năstase va candida la funcția de primar al Chișinăului

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr îl înaintează pe liderul partidului, Andrei Năstase, la funcția de primar la orașului Chișinău.

Potrivit lui Năstase, "regimul lui Plahotniuc încă nu a decis când vor fi alegerile locale din Chișinău", însă potrivit legii, acestea ar trebui să aibă loc pe 20 mai 2018. Campania PPDA va fi demarată după anunțul oficial de desfășurare a alegerilor locale.

Andrei Năstase a mai spus că a cerut partidului Maiei Sandu să susțină candidatura sa la alegerile locale în Chișinău, iar PAS urmează să vină curând cu un răspuns la această ofertă politică.

Amintim că pe 16 februarie curent, primarul suspendat Dorin Chirtoacă și-a dat demisia.

„Nu văd altă soluție decât să îmi dau demisia. Dacă rămân, apoi devin complicele lor. Eu doar în fața cetățenilor răspund. Eu am primit mandatul de la cetățeni, dar nu de la Plahotniuc", declara Chirtoacă.

CEC încă nu a decis data la care vor fi organizate alegerile anticipate în Chișinău.

În prezent, Comisia examinează demersurile depuse, inclusiv face o estimare a cheltuielilor necesare pentru organizarea alegerilor locale noi în municipiile Bălți și Chișinău, care nu sunt planificate în bugetul de stat, după care va lua decizia privind alegerile locale noi în cadrul unei ședințe publice, cu respectarea termenelor legale sus-menționate", se arăta într-un comunicat.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Andrei Năstase , primar , Chisinau , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1694
Populația:
3389 locuitori

Tomai este un sat şi comună din raionul Leova. Tomai este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3389 de oameni. Satul Tomai a fost menționat documentar în anul 1694.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.