Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 mai 2018, 15:30 views 11604
CET pe gaze românești, transport public gratuit și televiziune municipală. Ce promit candidații la funcția de primar general
17 mai 2018, 15:30 views 11604

CET pe gaze românești, transport public gratuit și televiziune municipală. Ce promit candidații la funcția de primar general

Xenia Florea

Mai puțin de o săptămînă a rămas pînă la primul tur al alegerilor primarului general al capitalei.

Însă, precum a arătat cel mai recent sondaj, mulți dintre chișinăuieni nu numai că nu cunosc platformele electorale ale candidaților la funcția de primar, dar nici nu au auzit despre existența unora dintre ei. Noi.md oferă posibilitatea de a face cunoștință cu programele tuturor concurenților electorali. Publicăm prima parte a promisiunilor electorale ale candidaților.

Promisiuni au fost multe

Cîte numai nu au promis candidații la funcția de primar de Chișinău în cei 20 de ani de campanii electorale locale (prin vot direct, primarul general și Consiliul municipal în capitală au fost aleși pentru prima dată în anul 1999). Tramvai rapid, metrou orășenesc, ”șosea de centură” în jurul Chișinăului, parcări subterane supraetajate, Banca de idei a Primăriei…

La fel, printre promisiunile preelectorale figurau: stimularea deschiderii unor linii private de troleibuz și autobuz, anularea datoriilor la serviciile comunale pentru persoanele cu venituri mai mici decît minimul de existență, implementarea unui sistem de compensații, în care utilitățile ar ”înghiți” nu mai mult de 30% din veniturile familiei, eradicarea mafiei de la Piața Centrală, înlocuirea fondului locativ învechit, construirea anuală a 1000 de locuințe sociale pentru cetățenii cu venituri mici și edificarea unui microraion în care anual ar fi date în exploatare pînă la 3000 de apartamente pentru a fi comercializate tinerilor de pînă la 35 de ani la prețuri subvenționate. Cu alte cuvinte, vorba bancului, doar înainte de alegeri poți afla cît de bine vom trăi anul viitor.

Și actualii candidați la funcția de primar de Chișinău au suficiente proiecte ireale, și apelări la idei deja uitate. Așadar, să vedem ce le promit chișinăuienilor cei 11 candidați la funcția de ”primar pentru un an”.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

Chisinau , primaria , alegeri , 2018

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
4057 locuitori

Volintiri este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Volintiri este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4057 de oameni. Satul Volintiri a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.