Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 octombrie 2018, 11:30 views 10872
Primăria a alocat 10 milioane de lei pentru procurarea apartamentelor victimelor exploziei
07 octombrie 2018, 11:30 views 10872

Primăria a alocat 10 milioane de lei pentru procurarea apartamentelor victimelor exploziei

Primăria Chișinău a alocat zece milioane de lei pentru procurarea apartamentelor pentru persoanele care au rămas fără adăpost în urmaexploziei din sectorul Rîșcani. Despre aceste lucru a anunțat primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu.

„Am dispus 80 pachete cu mîncare, să fie asigurat transporul la hotelurile și sanatoriile unde vor fi cazați temporar și 10 mln lei pentru locatarii care au avut de suferit pentru procurarea de apartamente", a comentat Ruslan Codreanu.

Amintim că, patru apartamente au fost distruse în totalitate în urma deflagrației, produse la o butelie de gaz.

Premierul Pavel Filip a anunțat că familiile celor trei persoane decedate vor primi cîte 50 de mii de lei în calitate de ajutor material.

Amintim că, trei oameni au decedat, iar alți trei sînt declarați dispăruți, în urma exploziei din sectorul Rîșcani. 20 de locatari au fost cazați temporar la Spitalul „Sf. Treime".

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

explozie , Chisinau , ajutor material

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
93 locuitori

Pervomaisc este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 136 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 93 de oameni. Satul Pervomaisc a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.