Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 iunie 2012, 14:40 views 3766
11 iunie 2012, 14:40 views 3766

Scăldatul în bazinele acvatice din capitală nu este recomandat

Scăldatul în bazinele acvatice din municipiul Chișinău nu este recomandat, deoarece atît apa, cît şi nisipul nu corespund condiţiilor igienice, informează MOLDPRES.

Galina Leahu, şef-adjunct al "Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi", a declarat astăzi la şedinţa săptămînală a Serviciilor Primăriei Chișinău, că băile de soare pe malul bazinelor acvatice sînt permise, însă scăldatul în acestea nu este recomandat.

Constantin Rîmiş, medic-şef al Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chișinău, a menţionat că, potrivit rezultatelor investigaţiilor de laborator, calitatea apei din majoritatea bazinelor acvatice din capitală nu corespunde cerinţelor igienice. Acesta a adăugat că atît apa, cît şi nisipul sînt contaminate, iar persoanele care se scaldă în bazinele acvatice din capitală riscă să se infecteze cu diverse boli, cum ar fi helmintiaza, holera, dizenterie şi boli de piele. Potrivit lui Rîmiş, pentru a decontamina nisipul de pe plajele din capitală este necesară schimbarea nisipului, şi nu doar afînarea acestuia.

În municipiul Chișinău sînt şase plaje amenajate. Pe parcursul ultimei săptămîni, în bazinele acvatice din capitală s-au înecat trei persoane, iar alte patru au fost salvate de la înec. Toate persoanele care au fost salvate erau în stare de ebrietate avansată, notează MOLDPRES.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1612
Populația:
446 locuitori

Druţa este un sat din cadrul comunei Pociumbeni, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîșcani și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 446 de oameni. Satul Druța a fost menționat documentar în anul 1612.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.