Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 noiembrie 2018, 17:35 views 10961
În grădina zoologică din Chișinău a început reconstrucţia (Video)
05 noiembrie 2018, 17:35 views 10961

În grădina zoologică din Chișinău a început reconstrucţia (Video)

În grădina zoologică din Chișinău au început lucrările de pregătire pentru construirea unei voliere pentru urs.

La grădina zoologică, geodeziştii alcătuiesc planul viitoarelor voliere, iar geomorfologii au luat probe de sol pentru a determina zonele cu pericol de alunecări. Cel mai bătrîn locuitor al Grădinii Zooloice – ursul – va fi primul beneficiar al unei voliere separate.

- Din păcate, numai în acest an ni s-au alocat bani pentru proiectarea grădinii zoologice. Pentru prima dată în ultimele cîteva decenii, s-au alocat bani pentru proiectarea grădinii zoologice și pentru construcţia de voliere pentru cei mai vechi locuitori ai grădinii zoologice, pentru urşii noştri. Este subiectul principal, la moment.

Toată lumea știe care este esenţa și pentru noi acest lucru este important. Și noi suferim pentru că animalele nu au condiţiile adecvate, a declarat pentru a-tv.md vice-directorul grădinii zoologice, Sergiu Pînzaru. Potrivit directorului grădinii zoologice, Alexei Hanţaţuc, grădina zoologică a fost fondată acum 40 de ani, conform unei scheme temporare. Atunci, primele voliere, cuști și ţarcuri au fost montate fără un plan clar.

Sursa: bloknot-moldova.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , gradina zoologica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
4441 locuitori

Beşalma este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Beşalma este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de municipiul Comrat și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 4441 de oameni. Satul Beşalma a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.