Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 noiembrie 2019, 10:00 views 3563
Cînd va fi validat mandatul de primar al lui Ion Ceban
11 noiembrie 2019, 10:00 views 3563

Cînd va fi validat mandatul de primar al lui Ion Ceban

La o distanță de patru zile de la desfășurarea celui de-al doilea tur al alegerilor pentru Primăria Chișinău, Consiliul electoral de circumscripție electorală Chișinău (CECE) a transmis instanței de judecată procesele verbale cu privire la rezultatele alegerilor din 3 noiembrie.

Conform informațiilor disponibile pe portalul instanțelor de judecată CECE a transmis procesele verbale la 7 noiembrie, iar la Judecătoria Chișinău a fost deja programată o ședință în acest sens. Subiectul urmează a fi examinat luni, 11 noiembrie, la ora 14.00, de către judecătoarea Galina Ciobanu.

Potrivit Codului Electoral, concomitent cu confirmarea legalităţii alegerilor, instanţele de judecată validează și mandatul primarului.

Socialistul Ion Ceban a câștigat fotoliul de primar general al capitalei după ce a obținut 52,39 la sută dintre voturile alegătorilor în cel de-al doilea tur de scrutin din cadrul alegerilor locale generale, desfășurat duminică, 3 noiembrie. Rivalul său, candidatul blocului electoral ACUM, Andrei Năstase, a obținut 47,61%.

Sursa: zdg.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Ion Ceban

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1850
Populația:
28360 locuitori

Soroca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Soroca. Amplasat  în nord-estul republicii, pe malul drept al Nistrului, oraşul Soroca este situat la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 28362 locuitori. Prima atestare documentară a Sorocii datează din 1499, data încheierii tratatului de pace moldo-polon, la care a fost prezent şi “Coste Posadnic, pîrcălab de Soroca”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.