Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 iulie 2020, 16:00 views 3332
Cum poate fi salvat mozaicul
14 iulie 2020, 16:00 views 3332

Cum poate fi salvat mozaicul "Plugarul Universului"

Mozaicul "Plugarul Universului" de pe fațada fostului Centru al Tineretului ”Iurie Gagarin” poate și trebuie salvat după exemplul mozaicului de la Palatul Culturii Sindicatelor din sectorul Rîșcani al capitalei.

De această părere sînt internauții, menționînd că primăria capitalei trebuie să convină în acest sens cu proprietarul privat al clădirii fostului Centru al Tineretului ”Iurie Gagarin”, transmite Noi.md.

În acest caz, va trebui de stabilit costul lucrărilor, de căutat fonduri și specialiști pentru ca mozaicul "Plugarul universului" să fie transportat și instalat în altă parte.

Panoul mozaic "Plugarul Universului", situat pe fațada fostului Centru al Tineretului „Iurie Gagarin”, a fost creat de renumitul artist Aurel David, autorul portretului grafic al lui Mihai Eminescu sub forma unui copac.

Fostul Centru al Tineretului Iurie Gagarin a fost cîndva un loc popular de odihnă și creativitate pentru tinerii din Chișinău, iar acum terenul și clădirea se află în mîini private.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Mozaic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
2486 locuitori

Colicăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Colicăuţi şi Trestieni. Suprafaţa totală a localităţilor din cadrul comunei alcătuieşte aproximativ 3.70 kilometri pătraţi. Satul Colicăuţi este situat la o distanţă de 7 km de  orașul Briceni. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2486 de oameni. Prima atestare documentară a satului Colicăuţi din âinutul Hotin datează din iulie 1575. În vechime satul s-a numit Culiceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.