Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 martie 2021, 12:00 views 3316
Telefericul de la Buiucani ar putea fi renovat
10 martie 2021, 12:00 views 3316

Telefericul de la Buiucani ar putea fi renovat

Direcția generală economie, comerț și turism a Primăriei municipiului Chișinău are stabilit un buget de peste șapte milioane de lei pentru realizarea mai multor studii de fezabilitate în domenii prioritare pentru capitală, transmite moldpres.

Șeful Direcției, Roman Vitiuc, a declarat la ședința on-line a serviciilor municipale de astăzi că, în acest an, vor fi realizate șapte studii de fezabilitate în domenii prioritare municipalității. "Direcția de economie a prevăzut peste șapte milioane de lei pentru realizarea a șapte studii de fezabilitate - cinci milioane de lei sunt pentru realizarea studiilor de fezabilitate în domenii definite ca prioritare de municipalitate, iar două milioane de lei au destinație concretă", a spus Vitiuc.

 Potrivit oficialului, un milion două sute de mii de lei vor fi folosiți pentru realizarea unui studiu de fezabilitate destinat renovării telefericului din sectorul Buiucani al capitalei, iar un milion de lei vor fi folosiți pentru realizarea studiilor de fezabilitate în domeniul parcărilor auto pe teritoriul municipiului Chișinău.

În același timp, Vitiuc a spus că, în anul 2021, Direcția generală economie, comerț și turism va semna două parteneriate publice-private în domenii care vor fi identificate ca fiind rentabile pentru Primăria municipiului Chișinău. "Identificarea rentabilității parteneriatelor publice private este scopul primordial al realizării studiilor de fezabilitate", a concluzionat oficialul Primăriei Chișinău.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
669 locuitori

Răscăieţii Noi este un sat din cadrul comunei Răscăieţi, raionul Ştefan Vodă. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ștefan Vodă și la 106 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 669 de oameni. Satul Răscăieţii Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.