Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 aprilie 2021, 12:00 views 2420
Anunțul lui Ceban: Cum vor sărbători chișinăuenii în acest an Paștele
05 aprilie 2021, 12:00 views 2420

Anunțul lui Ceban: Cum vor sărbători chișinăuenii în acest an Paștele

Primarul capitalei, Ion Ceban, cheamă oamenii la responsabilitate și îi îndeamnă să aibă răbdare, chiar dacă deja de mai bine de un an își trăiesc viața doar pe jumătate.

„Am văzut unele îndemnuri pe rețelele de socializare de a ieși la proteste că s-au săturat să stea în casă. Vă rugăm foarte mult, oamenii în alte țări au stat luni de zile în casă. Noi facem totul ca să activăm și să nu nenorocim lumea. Prieteni, nu o să putem împăca pe toată lumea, avem o situație pe care o avem, facem tot posibilul ca instituțiile medicale din municipiu să aibă parte de o îngrijire cît se poate de bună.

Haideți să avem respect și pentru personalul medical. Eu sper foarte mult că, în cel mai scurt timp, să fie luată o decizie pentru a permite ieșirile în parcuri, antrenamentele în aer liber. Repet, în cadrul ședinței am discutat și cu primul ministrul. Dar trebuie să vedem cum aceste lucruri pot fi coordonate pe parcurs”, a declarat Ceban în cadrul ședinței de astăzi a primăriei Chișinău.

Cît despre sărbătorile pascale, care se aprorpie, Ion Ceban spune că, cel mai probabil, și în acest an, vom fi nevoiți să stăm acasă și să sărbătorim în cercuri restrînse.

„În curînd, vom lua decizii cu privire la Paște și Paștele Blajinilor. Cel mai probabil vom sărbători în cerc restrîns. Iar pe cei răposați îi vom pomeni tot acasă, dar nu în cimitire. Dar este foarte improtant acum să ne protejăm”, a declarat Ceban.

 

În acest an, moldoveni vor sărbători Paștele pe data de 2 mai, iar peste o săptămînă (9 mai) - Paștele Blajinilor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Paste , Pandemie , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
82 locuitori

Pălăria este un sat din cadrul comunei Ţambula, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.53 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.30 km. Satul Pălăria se află la 24 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 82 de oameni. Satul Pălăria a fost fondat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.