Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 ianuarie 2013, 16:10 views 6081
28 ianuarie 2013, 16:10 views 6081

Chișinăul ar putea avea o stradă pietonală permanentă. Vezi detalii

Municipiul Chișinău ar putea avea o stradă pietonală permanentă. Un producător local de bere a venit cu ideea către municipalitate ca strada Alexandru Diordiță să fie transformată în una pietonală.

Anunțul a fost făcut azi, în cadrul ședinței operative de la Primărie de către viceprimarul Nistor Grozavu. Acesta spune, că agentul economic va investi mijloace financiare pentru a transforma actuala stradă în una pietonală, iar lucrările vor fi coordonate cu autoritățile locale.

Atît Grozavu, cît și primarul general Dorin Chirtoacă cred, că ideea este realizabilă. Edilul a solicitat subalternilor să „i-a la înarmare” această propunere, însă, cu anumite restricții.

„Pare a fi un proiect realist pentru perioada caldă a anului curent. Evident că ei vor dori să amplaseze un anumit tip de publicitate. Să nu fie prea multă, să nu se exagereze cu publicitatea. Decît să stricăm lucrurile în acest sens, mai bine alocăm bani din bugetul municipal”, a spus Chirtoacă.

Așadar, str. A. Diordiță ar putea deveni stradă pietonală la sfîrșitul primăverii sau începutul verii.

În toamna anului trecut Primăria Chișinău a inițiat un astfel de proiect, iar bl. Ștefan cel Mare și str. Mitropolitul Varlaam au fost transformate în străzi pietonale în zilele de week-end. Pentru perioada de iarnă, proiectul a fost stopat pînă la primăvară.
 
Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

localitati , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
507 locuitori

Şercani este un sat din cadrul comunei Pohrebeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 507 oameni. Satul Șercani a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.