Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 februarie 2013, 09:32 views 8151
19 februarie 2013, 09:32 views 8151

Două havuzuri din capitală vor fi renovate

Doua havuzuri din Capitală vor fi renovate. Este vorba despre cel din scuarul Catedralei Mitropolitane şi cel din faţa Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, informează tv7.md.

Şeful Direcţiei construcţii capitale din cadrul Primăriei municipiului Chişinău, Roman Sofroni, a declarat că la havuzul din faţa Teatrului Naţional de Operă şi Balet în fiecare iarnă sînt dezasamblate piesele metalice din cauză că ele îngheaţă.

Această procedură se repetă de aproape 10 ani. Pentru a evita îngheţul reţelelor şi a pompelor de apă, municipalitatea a demarat lucrări de strămutare a reţelelor în afara bazinului, într-o încăpere specială. 

Lucrările de reconstrucţie vor începe odată cu finalizarea lucrărilor de proiectare. Costurile deocamdată nu au fost stabilite. În cadrul proiectului vor fi incluse şi lucrări de reamenajare a spaţiului aferent.

Havuzul din Scuarul Catedralei va suporta unele modernizări la partea de electricitate. Va fi schimbat contorul vechi pe unul de tip nou, iar acest lucru va face ca havuzul să funcţioneze în permanenţă.

Cuvinte cheie:

Chisinau , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1700
Populația:
2167 locuitori

Heciul Nou este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Trifănești și Heciul Nou. Satul Heciul Nou se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 125 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2167 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1700.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.