Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 decembrie 2021, 15:30 views 2442
Chișinăul este pregătit pentru un eventual nou val de COVID-19
27 decembrie 2021, 15:30 views 2442

Chișinăul este pregătit pentru un eventual nou val de COVID-19

Direcția generală asistență socială și sănătate a Consiliului Municipal Chișinău este pregătită să facă față unui eventual nou val de COVID-19, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al direcției sus-numite, Boris Gîlcă, a declarat în ședința on-line de astăzi a serviciilor primăriei că „spațiile medicale din municipiu sînt pregătite și securizate să facă față unui eventual nou val de COVID-19".

Potrivit lui Gîlcă, relaxarea situației pandemice permite efectuarea unei evaluări comune, a municipalității Chișinău și Ministerului Sănătății, a nevoilor pentru un eventual nou val pandemic. "Reducerea numărului de infecții cu coronavirus ne oferă posibilitatea de a ne consolida în fața unui eventual nou val de coronavirus. Am propus Ministerului Sănătății o evaluare comună a necesităților", a spus el.

Sursa citată a menționat că municipiul Chișinău rămîne în cod galben de alertă în sănătate, în instituțiile spitalicești municipale sînt internați 265 de pacienți, dintre care 30 în stare foarte gravă."În tratament la domiciliu cu forme ușoare de coronavirus se află 860 de pacienți", a specificat oficialul.

De la începutul pandemiei, peste 137 de mii de chișinăuieni s-au infectat cu COVID-19, dintre aceștia 2 773 au pierdut lupta cu boala.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
2868 locuitori

Tănătari este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Tănătari este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Căușeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2868 de oameni. Satul Tănătari a fost menționat documentar în anul 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.