Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 ianuarie 2022, 16:00 views 2229
Toți pilonii de electricitate din Chișinău vor fi expertizați tehnic
10 ianuarie 2022, 16:00 views 2229

Toți pilonii de electricitate din Chișinău vor fi expertizați tehnic

Direcția generală transport public și căi de comunicație a municipiului Chișinău va controla astăzi starea tehnică a tuturor pilonilor de pe viaductul din capitală, transmite MOLDPRES.

Șeful direcției sus-numite, Vitalie Mihalache, a declarat în ședința on-line de astăzi a serviciilor primăriei că toți pilonii de susținere a liniei de contact ai ÎM Regia Transport Electric Chișinău vor fi expertizați. Acțiunea va avea loc în contextul în care ieri, 9 ianuarie, doi piloni de electricitate au căzut după ce un troleibuz a agățat funia de oțel și a tras după sine cei doi piloni de susținere a rețelei de contact.

Cu referire la starea podurilor din municipiu, Mihalache a menționat că starea majorității lor este satisfăcătoare, două dintre acestea - de pe str. Ismail și de pe str. Mihai Viteazul necesită consolidări. “Pentru consolidarea podului de pe str. M. Viteazul s-au desfășurat două licitații dar nu au fost găsite companiile doritoare să facă aceste lucrări. Vom organiza încă o licitație”, a spus oficialul.

În același timp, primarul Ion Ceban a solicitat pretorilor și directorilor întreprinderilor municipale să efectueze evaluarea tuturor pilonilor de electricitate din oraș pentru a preîntâmpina eventuale pericole.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Verificare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
325 locuitori

Bulbocii Noi este un sat din cadrul comunei Bulboci, raionul Soroca. Localitatea se află pe malul rîului Căinar, la 32 km de oraşul Soroca şi la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 325 de oameni. Satul Bulbocii Noi a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.