Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 februarie 2022, 10:15 views 2770
50 de stații de așteptare, reparate în capitală în ultimele luni
17 februarie 2022, 10:15 views 2770

50 de stații de așteptare, reparate în capitală în ultimele luni

50 de stații de așteptare a transportului public au fost reparate în ultimele 2 luni în orașul Chișinău, inclusiv cu instalarea pavilioanelor și amenajarea platformelor de așteptare, anunță Direcția generală transport public și căi de comunicație.

Lucrările de reparație au început în luna decembrie 2021 și au costat circa 4 milioane de lei, bani alocați în anul trecut din bugetul municipal.

Conform contractului de executare a lucrărilor, agentul economic desemnat cîștigător al licitației publice desfășurate a amenajat 50 de pavilioane în locurile unde acestea erau deteriorate complet sau lipseau. În unele stații, unde fuxul de călători este mai mare, au fost instalate pavilioane duble.

Totodată, au fost realizate lucrări de amenajare a platformelor, prin pavaj sau asfalt, la nivelul trotuarului, pentru a asigura accesul în stație persoanelor cu dificultăți de deplasare, inclusiv cu sau în cărucioare.

Pentru anul curent este preconizată reparația și amenajarea altor 50 de stații de așteptare, în acest scop din bugetul municipal fiind alocate alte 4 milioane de lei. Licitația de achiziție a lucrărilor urmează a fi anunțată în scurt timp.

Conform verificărilor recente, în 295 de stații din gestiunea municipalității (raza urbană și suburbii) lipsesc pavilioanele de așteptare. Stațiile care necesită intervenții în mod prioritar sunt selectate reieșind din fluxul de pasageri care solicită serviciile acestora.

În total, pe teritoriul municipiului Chișinău sunt 952 de stații de așteptare a transportului public: 619 se află în raza urbană, iar 333 stații - în suburbii. Dintre acestea, 300 de stații de așteptare se află în gestiunea unui agent economic privat.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , stație , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
1062 locuitori

Bolţun este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bolţun este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Nisporeni și la 72 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1062 de oameni. Bolțun a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.