Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 august 2022, 13:30 views 1357
10 august 2022, 13:30 views 1357

Fabrica de sticlă riscă să fie închisă

Fabrica de sticlă din Chişinău, care aduce, anual, în bugetul de stat zeci de milioane de lei, şi-ar putea sista activitatea, iar peste 380 de angajaţi riscă să rămînă fără un loc de muncă.

Se întîmplă după ce singurul cuptor, ce asigură procesul tehnologic, degradează de la o zi la alta, după ce termenul de exploatare a expirat acum doi ani. Administraţia întreprinderii de stat a adunat însă doar jumătate din suma necesară reparaţiei utilajului, transmite Tvr Moldova.

Singurul cuptor funcţional, din cele patru, de la Fabrica de sticlă din Chişinău, a fost reparat în 2017. De atunci, nu s-a mai investiti în utilaj.

Din cauza condiţiilor de muncă extreme, angajaţii secţiei lucrează în echipamente speciale.

Sursa: tvrmoldova.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
302 locuitori

Sacarovca este un sat din cadrul comunei Drăgăneşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află la 16 km de orașul Sîngerei și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 302 oameni. Satul Sacarovca a fost întemeiat în anul 1925 cu denumirea Secăreni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.