Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 octombrie 2022, 09:30 views 1934
La memorialul „Eternitate” s-a adus un omagiu unui soldat căzut în cel de-al Doilea Război Mondial
11 octombrie 2022, 09:30 views 1934

La memorialul „Eternitate” s-a adus un omagiu unui soldat căzut în cel de-al Doilea Război Mondial

La 8 octombrie, la cimitirul militar al complexului memorial „Eternitate” din Chișinău a avut loc o ceremonie de acordare a onorurilor militare și ortodoxe sublocotenentului Fiodor Sotvoryonny, care a căzut în apropierea satului Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, în august 1944.

Alexei Petrovici, unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, șeful echipei de căutare August, a anunțat acest lucru pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, transmite Noi.md.

El a menționat că rămășițele ofițerului au fost descoperite de Mișcarea de Căutare din Moldova în cadrul expediției „Garda Memoriei 2022”.

Înainte ca eroul să fie trimis în Patrie, în Republica Belarus, poporul multinațional moldovenesc s-a adunat pentru a-i mulțumi soldatului care și-a dat viața pentru libertatea noastră. La ceremonie au fost prezenți activiști ai comunităților rusă și belarusă din Republica Moldova, organizații de veterani din Chișinău, clerici ai Mitropoliei Moldovei, reprezentanți ai misiunilor diplomatice din Belarus, Rusia și Kazahstan.

În Belarus, eroul este așteptat de rudele și apropiați, care și-au exprimat dorința de a-și îngropa predecesorul în patria istorică.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

memorial , soldaţi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1618
Populația:
12105 locuitori

Nisporeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Nisporeni. Amplasat în partea de vest a republicii, în Codrii Moldovei, de-a lungul rîului Nîrnova, oraşul Nisporeni este situat la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12105 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii Nisporeni se regăseşte în documentul de hotărnicire a moşiilor dat de domnitorul Moldovei, Gaspar Vodă, în anul 1618. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.