Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 decembrie 2022, 17:30 views 2177
Eh, ucrainenii ăștia!
09 decembrie 2022, 17:30 views 2177

Eh, ucrainenii ăștia!

Aproape jumătate dintre participanții la acțiunea de mediu privind adunarea gunoiului din pădurea din localitatea Codrumunicipiul Chișinău, s-au dovedit a fi ucraineni.

Despre acest lucru a relatat Vladislav Sanduleac, unul dintre organizatorii acestei acțiuni, care, la inițiativa colectivului ecology.md, a organizat acțiunea în comun cu Fondul de Dezvoltare a Mediului ”Ecodava” și echipa Taborul Mamei Pămînt, transmite Noi.md .

El a menționat că proiectul de strîngere a gunoiului din parcurile din Chișinău a început foarte spontan. Evenimentul a fost anunțat pe Internet și toți cei care au văzut informația au putut veni și ajuta. Și în prima zi de adunare a gunoiului, făcînd cunoștință cu participanții, a aflat că aproape jumătate dintre cei prezenți erau ucraineni!

"Opriți-vă puțin la acest moment și reflectați, evaluați singuri această faptă. Iar în continuare citiți gîndurile mele. Să vedem dacă au coincis sau nu.

1. În primul rînd, aceștia sînt oameni care nu sînt obligați să adune gunoiul într-o țară străină, dar ei au venit și acum, împreună cu noi, moldovenii, îl adună.

2. Mulți dintre ei sînt departe de casă, cineva poate că este șocat de război. Acolo, în Ucraina, sub bombardamente au rămas rudele și prietenii lor. Iar aici, necătînd la toate, fac fapte bune.

3. Evenimentul nostru este cu autoasigurare. Fiecare își aduce saci, mănuși, dar și mîncare. Nu avem sponsori. Și iată ei își investesc și banii, și timpul în țara noastră.

Nu știu cum să le mulțumesc acestor oameni. Sper că puterea supremă îi va răsplăti pe deplin pentru bunătatea lor, pe care continuă să o ofere, necătînd la toate", a scris Vladislav Sanduleac pe pagina sa de socializare.

El a împărtășit și o altă istorie interesantă despre o faptă bună.

"Nu demult, un ucrainean, cunoscut de-al soției mele, care acum locuiește și lucrează temporar în Danemarca, ne-a trimis o sumă mică de bani pentru a putea cumpăra mîncare și a ne odihni bine după acest eveniment de colectare a gunoiului. Astfel, primul nostru sponsor, de asemenea, este un ucrainean. Eh, ucrainenii ăștia!", a subliniat Vladislav Sanduleac.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ucraineni , parc , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
617 locuitori

Teleşeuca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Teleşeuca și Teleşeuca Nouă. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Dondușeni și la 203 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 617 oameni. Satul Teleșeuca a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.