Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 aprilie 2023, 16:00 views 1743
Teritoriul UTM din sectorul Rîșcani al capitalei a devenit mai frumos amenajat
12 aprilie 2023, 16:00 views 1743

Teritoriul UTM din sectorul Rîșcani al capitalei a devenit mai frumos amenajat

Teritoriul Universității Tehnice din Moldova din Chișinău a fost îmbunătățit considerabil în ultimii ani.

Despre acest lucru au menționat internauții, menționînd că pe teritoriul Universității Tehnice din Moldova din sectorul Rîșcani al capitalei a fost amenajat un parc frumos, iar acum acesta nu este doar un orășel studențesc cu clădiri academice, un teren de fotbal și terenuri sportive, dar și un loc interesant în care se simt bine nu numai studenții acestei instituții de învățămînt, ci și locuitorii orașului care sînt curioși să-l vadă.

El se deosebește prin faptul că reprezintă o combinație între realizările științei moderne, dar, în același timp, ne face cunoștință și cu istoria tehnologiei. Parcul este amenajat în conformitate cu tematica universității. Pe teritoriul său puteți vedea nu numai clumbe de flori frumoase și spații verzi. Oaspeții pot vizita Muzeul transportului public, care circula pe străzile Chișinăului încă de la sfîrșitul secolului al 19-lea. Există cîteva exemplare de tehnică agricolă rară, precum și o expoziție de aparate de zbor.

Potrivit internauților, pe teritoriul Universității Tehnice din Moldova din sectorul Rîșcani al capitalei a fost amenajat un parc de conifere (irigat), a fost deschis un planetariu, au fost instalate mori de vînt și lucrările de diplomă (sculpturi) ale studenților. Din păcate, instalația de mozaic s-a păstrat doar pe fațada primului auditoriu de tehnologii IT, la inițiativa firmei IT care supraveghează această facultate. Alte două au fost distruse.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

UTM , parc , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1628
Populația:
1509 locuitori

Schineni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Schineni și Schinenii Noi. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1509 oameni. Satul Schineni a fost menționat documentar în anul 1628.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.