Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 octombrie 2021, 09:30 Concursuri, festivaluri, proiecte muzicale views 2007
„Pace și prietenie”. Picturi murale, în municipiul Strășeni
24 octombrie 2021, 09:30 Concursuri, festivaluri, proiecte muzicale views 2007

„Pace și prietenie”. Picturi murale, în municipiul Strășeni

Trei picturi murale au fost inaugurate în municipiul Strășeni, în cadrul unui proiect de revitalizare urbană.

Elena Pereu, viceprimar al orașului, a specificat pentru IPN că două din aceste picturi murale se află în Parcul public „Ștefan cel Mare și Sfînt". Una se întitulează „Pace și prietenie", iar cealaltă – „Brâu moldovenesc". A treia pictură, cu denumirea „Oraș curat", a fost realizată în curtea Întreprinderii municipale Gospodăria comunală Strășeni. Încă o lucrare de acest fel urmează să apară în curând pe una din străzile orașului Strășeni, a adăugat viceprimarul.

Picturile au fost realizate de doi pictori din Republica Moldova, care au fost selectați în urma unui concurs, dar și de doi pictori din Polonia.

„Astfel de proiecte stimulează gândirea creativă și îmbunătățesc imaginea zonelor degradate. Prin astfel de picturi, revitalizăm spații și readucem la viață zonele care nu sunt într-atât de frumoase", a menționat Elena Pereu.

Proiectul-pilot „Revitalizare urbană prin picturi murale" a demarat la inițiativa Institutului Polonez din București, în parteneriat cu Rețeaua Națională de Revitalizare Urbană din Republica Moldova, cu suportul Solidarity Fund PL în Moldova. Potrivit Elenei Pereu, municipiul Strășeni este prima localitate din Republica Moldova, în care au fost realizate astfel de picturi murale.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

pictura , Străşeni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
2502 locuitori

Clocuşna este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Clocuşna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Clocușna este situat la o distanță de 25 km de orașul Ocnița și la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 2502 oameni. Prima atestare documentară a satului Clocușna din ținutul Hotin datează din 22 august 1447.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.