Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 mai 2015, 09:44 Muzica populară views 9043
Şomerii din Cahul, motivați să își lanseze afaceri
Foto: provincial.md
08 mai 2015, 09:44 Muzica populară views 9043

Şomerii din Cahul, motivați să își lanseze afaceri

Recent, la Cahul a avut loc atelierul de totalizare a instruirii din cadrul proiectului "Azi șomer, mîine angajat sau angajator".

Proiectul a fost implementat de A.O. „Centrul Regional de Dezvoltare Socio-Economică" din Cahul, în perioada martie – septembrie 2015, în parteneriat cu Administrația Publică Locală de nivelul II a raioanelor Cahul, Cantemir, Leova , AOFM Cahul, AOFM Cantemir, AOFM Leova și alte APL de nivelul I,cu suportul financiar al "DVV INTERNAȚIONAL MOLDOVA", scrie ziuadeazi.md.

La instruiri au participat persoane cu vîrsta variată între 16-57 ani, inactive, șomeri sau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, care au beneficia de oportunități de informare, consultanță, formare în competențe antreprenoriale, precum și posibilități de angajare în cîmpul muncii.

În cadrul sesiunii de totalizare au fost prezentate rezultatele muncii participanţilor în perioada desfăşurării proiectului dar şi expuse părerile reprezentanţilor autorităţilor publice partenere privind iniţiativa.

Astfel, la sesiunea de totalizare au participat şi Veaceslav Bălănel, Vicepreşedintele raionului Cahul pe probleme economice şi Primarii localităţilor Văleni şi Pelinei din raionul Cahul.

În perioada menţionată, beneficiarii au primit instruire în domeniu juridico-economic, consultanță întru susținerea inițiativelor antreprenoriale și facilitarea angajării în cîmpul muncii, asistență și suport informațional, juridic privind angajarea în cîmpul muncii, dar şi asistență și suport la elaborarea planurilor de afaceri privind atragerea surselor financiare pentru iniţierea afacerii, cît și oportunități de participare la diferite programe investiționale.

Atelierul a finisat cu vizitarea unui antreprenor care, în trecut, a beneficiat de instruiri de acest gen iar la moment îşi dezvoltă propria afacere.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , business , somaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1208 locuitori

Cristeşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Cristeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Nisporeni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1208 oameni. Satul Cristești a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.