Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 decembrie 2015, 15:38 Muzica populară views 6151
La Cahul au fost instalate pubele de tip nou
09 decembrie 2015, 15:38 Muzica populară views 6151

La Cahul au fost instalate pubele de tip nou

Primăria oraşului Cahul a început în această săptămînă instalarea coşurilor de gunoi de tip nou. Pe fiecare pubelă este scris "Îmi iubesc oraşul şi-l menţin curat ".

Lucrările de amenajare se desfăşoară în cadrul proiectului "Îmbunătăţirea reţelei de colectare a deşeurilor în oraşul Cahul". El este implementat cu susţinerea Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi a Facilităţii Globale de Mediu.

Proiectul a fost inițiat de Primăria Cahul în luna august curent şi are scopul să îmbunătăţească condiţiile ecologice din localitate. "Printr-un sistem eficient de colectare şi gestionare a deşeurilor vom putea proteja sănătatea populaţiei şi asigura creşterea calităţii vieţii în comunitate", au afirmat surse de la Primăria oraşului.

"Este primul oraş din ţară care va dispune de asemenea coşuri pentru gunoi, iar conţinutul inscripţiei a fost sugerat de cetăţeni. Ne dorim să trăim într-un oraş curat, iar atitudinea localnicilor faţă de bunurile publice şi mediul în care trăiesc să fie similară celei faţă de propriile averi", a menţionat primarul de Cahul, Nicolae Dandiş.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

deşeuri , oraș , primaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
1203 locuitori

Cucoara este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucoara și Chircani. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cahul și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1203 oameni. Satul Cucoara a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.