Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 martie 2016, 15:15 Muzica populară views 7468
La Cahul a fost inaugurat bustul lui Ștefan cel Mare și Sfînt (Foto)
25 martie 2016, 15:15 Muzica populară views 7468

La Cahul a fost inaugurat bustul lui Ștefan cel Mare și Sfînt (Foto)

La 23 martie, în scuarul din apropierea Inspectoratului de Poliție Cahul a avut loc ceremonia de dezvelire a bustului lui Ștefan cel Mare și Sfînt. Statuia Voievodului este lucrată din marmură și granit, potrivit unui comunicat de presă.

La inaugurare au fost prezenți șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, Consulul General al României în Cahul, Anca Corfu, președintele raionului, reprezentanți ai administrației publice locale, procuraturii, polițiști, membri ai societăţii civile, care au venit să aducă un omagiu marelui Domnitor.

Cu acest frumos și important prilej, Gheorghe Cavcaliuc a dat o apreciere înaltă atît polițiștilor cît și administrației publice locale, datorită cărora a fost posibilă inaugurarea monumentului ce vine să transmită un puternic mesaj de dragoste față de Credință, Patrie și Neam.

"Este o mare onoare să particip la inaugurarea monumentului, prin care aducem un omagiu simbolului demnităţii noastre, Ştefan cel Mare şi Sfânt. A fost un om ales, fiind o personalitate viguroasă, ctitor de biserici și de mânăstiri, astfel, păstrarea memoriei despre faptele măreţe ale domnitorului este mai importantă ca niciodată" a specificat Gheorghe Cavcaliuc.

Totodată, cei prezenți au participat la deschiderea biroului de consiliere psihologică și psihoterapie, care vor asigura stabilitatea emoțională a fiecărui polițist, orientînd-ul spre atingerea echilibrului între viața profesională și cea personală.

Ulterior, în cadrul unei ședințe cu efectivul de la Cahul, Gheorghe Cavcaliuc a transmis mesajul ministrului de interne, Alexandru Jizdan, că acțiunile polițistului trebuie să răspundă necesitaților cetățenilor, și că trebuie să intervenim prompt în situații de urgență, iar aprecierea oamenilor în uniformă, a rezultatelor activității noastre, va fi barometrul opiniei publice.

În semn de recunoştinţă pentru rezultatele obţinute în activitatea de serviciu, profesionalism înalt, atitudine conştiincioasă faţă de atribuţiile funcţionale unii angajaţi ai IP Cahul au fost decoraţi cu medalii și diplome de onoare din partea Inspectoratului General al Poliției și Primăriei Cahul.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Cahul , monument , Stefan cel Mare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1541
Populația:
6048 locuitori

Nezavertailovca este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Nezavertailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Tiraspol și la 126 km de Chișinău. Populaţia satului Nezavertailovca alcătuia 6048 de oameni în anul 1997. Satul Nezavertailovca a fost menționat documentar în anul 1541.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.