Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 septembrie 2011, 22:28 views 5379
03 septembrie 2011, 22:28 views 5379

O grădiniță de copii modernă s-a deschis la Ceadîr-Lunga

La 1 septembrie în şcoală nr. 6 din Ceadîr-Lunga a avut loc o dublă sărbătoare. Aici nu doar a răsunat clopoțelul, dar și-a deschis ușile grădiniţa de copii „Ghiuneșcik”. Organizaţia de caritate „Gloria” a alocat mai mult de 300 000 de lei pentru repararea şi îmbunătăţirea grădiniţei în pereţii gimnaziului. Camere de joacă luminoase, grupuri sanitare, dormitoare la standardele europene - toate aceste condiţii sunt create pentru copii.

Directorul gimnaziului va conduce întreg complexul pentru copii. Ea consideră că aceasta este o modalitate bună de a optimiza mijloacele bugetare. Conducătorul Autonomiei Găgăuze consideră că acest complex şcolar poate fi considerat unic în ceea ce priveşte perspectivele. Sunt deosebit de mulţumiţi de deschiderea grădiniţei locuitorii cartierului. Grădinița-gimnaziu va primi deja în acest an circa 50 de copii, care în viitor își vor continuă studiile în gimnaziu.

Sursa: aiin-aciic.ucoz.ru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
117 locuitori

Goianul Nou este un sat din componența comunei Dubău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dubăsari și la 71 km de Chișinău. Populaţia satului Goianul Nou alcătuia 117 oameni în anul 2011. Satul Goianul Nou a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.