Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 iunie 2013, 15:21 views 15318
10 iunie 2013, 15:21 views 15318

Festivalul cireşelor la Ruseştii Noi


Foto: publika.md

Diferite soiuri de cireşe şi zeci de plăcinte cu fructe au fost prezentate, astăzi, participanţilor la Festivalul cireşelor. Evenimentul, organizat pentru prima dată, are loc în satul Ruseştii Noi, raionul Ialoveni, relatează publika.md

"Am pregătit plăcinte cu cireşe, tortă cu cireşe, tortă de casă. Aceleaşi clătite cu cireşe, dulceaţă din cireaşă amară şi dulceaţă din cireaşă galbenă, albă", a menţionat Galina Tonu, locuitoare a satului Bardar.

"Am pregătit saralii cu brînză de oi, plăcinte cu brînză de vaci, cu cireşe, că e sărbătoarea cireşelor", a spus Maria Buşilă, din satul Cigîrleni.

"Plăcinta cu cireşe se numeşte vărzare. Sînt coapte anume în cuptor, pe frunză de hrean", a explicat Valentina Aga, locuitoare a satului Suruceni.

Plăcintele şi cireşele au fost degustate şi apreciate de o comisie specială.

Festivalul cireşelor la Ruseştii Noi este la prima ediţie.

"Astă iarnă, cu activul primăriei, cu oameni în etate, am stat la sfat şi ne-am gîndit ce festival să facem şi noi, ca să fim în rînd cu lumea. Şi astfel hotărîsem să facem un festival gustos", a menţionat primarul satului Ruseştii Noi, Pavel Codreanu.

Iar de la un festival nu poate să lipsească muzica populară.

Cuvinte cheie:

Festival , fructe si legume , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
1737 locuitori

Bălăşeşti este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălășești și Sloveanca. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Sîngerei şi la 120 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1737 de oameni. Satul Bălășești a fost menționat documentar în anul 1602.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.