Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 octombrie 2012, 12:45 views 7789
23 octombrie 2012, 12:45 views 7789

Ziua fără automobile la Comrat

Un număr mare de mașini este problema nu doar marilor orașe. Campania "Orașul curat", a avut loc la Comrat. Autoritățile au chemat populația să sprijine acțiunea și să renunțe la masină pentru cel puțin o pentru a se plimba în aer curat.

Acțiunea, care are loc în oraș în ultimii 7 ani a avut ca scop de a atrage atenția la soluționarea problemelor de mediu și de a reduce poluarea aerului generată de autovehicule. Pentru toți cei care au venit în centrul orașului, au fost organizate programe de divertisment - concursuri, evenimente sportive. Elevii și preșcolarii, de asemenea, au participat. Toată lumea a vrut să cîștige.

Menținerea ordinii publice în această zi a fost asigurată de Poliția municipală. Ziua fără mașini a fost un succes, și încă o dată a atras atenția asupra problemei emisiilor nocive și a poluării aerului. După cum s-a dovedit, pentru a obține rezultate bune, nu este nevoie de un nefort prea mare.

 

Cuvinte cheie:

localitati , ecologie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
1300 locuitori

Frunză este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Uiutnoe, Frunză, Andriaşevca Nouă, Andriaşevca Veche, Novosaviţcaia, Novocotovsc, Prioziornoe. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Frunză alcătuia 1300 de oameni în anul 2006. Satul Frunză a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.