Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 septembrie 2011, 16:35 views 5341
07 septembrie 2011, 16:35 views 5341

Sărbatoarea "Limba Noastră" în UTA Gagauzia

În ultima zi de vară Republica Moldova marchează o sărbătoare tradiţională şi unică în felul ei - Ziua Naţională a limbii - Limba Noastră. Motivul pentru înființarea acestei sărbători a fost adoptarea Legii cu privire la acordarea statutului de limbă de stat limbii moldovenești. Sărbătorii îi sînt consacrate  expoziţii, festivaluri şi alte evenimente care sunt organizate în cadrul festivităților. Muzeul din Comrat nu este o excepţie. Poporul găgăuz respectă limba moldovenească şi tradiţiile moldoveneşti. S-a adus și un  omagiu memoriei clasicului poeziei naționale Alexei Mateevici - autorul poemului "Limba Noastră", al cărui text în 1994 a devenit imnul Moldovei independente.

 

Sursa: atv.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
3041 locuitori

Căinarii Vechi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Floriceni și Căinarii Vechi. Localitatea se află la distanța de este 25 km de oraşul Soroca şi la 151 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3041 de oameni Satul Căinarii Vechi a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.